Activitat 11. Cercant informació sobre la cuina.

Google Scholar

Fem la següent cerca a la pàgina esmentada:

Cerca avançada al Google Scholar

Tot i que estic interessada a trobar tant informació de receptes com de cuina el cercador, restringeixo la cerca a resultats a partir del 2014 i que tinguin les paraules introduïdes al títol.

Trobem el següent article: Cocina, cuisine y clase: estudio de sociología comparada
(http://dialnet.unirioja.es/servlet/libro?codigo=238540).

Google Alertes

Afegeixo la següent alerta per informar-me sobre notícies relacionades amb la cuina espanyola:
Alerta: Cuina espanyola

Cerco les paraules “cocina” i “española”, demano que m’enviï un e-mail setmanalment amb les millors notícies en espanyol i d’Espanya sobre el tema.

M’envien un e-mail amb 8 titulars i l’opció d’accedir a la pàgina d’alertes per veure’n més. Alguns tracten sobre estudis i premis de la cuina a Espanya, d’altres sobre el programa Masterchef i un sobre receptes espanyoles.

Destaquen els articles: Premios Alimentos de España 2014. Resolución
(http://www.gastronomiaycia.com/2015/03/31/premios-alimentos-de-espana-2014-resolucion/)
Técnicas, sabores y texturas (http://www.eldiariomontanes.es/planes/201503/28/tecnicas-sabores-texturas-20150328000206-v.html)

Els titulars que m’aporta l’alerta em semblen adequats a la necessitat d’informació plantejada.

Talkwalker Alerts

Afegeixo la següent alerta per informar-me sobre notícies relacionades amb la cuina espanyola:
Talkwalkeralerts: Cocina españolaLa configuració de cerca és la mateixa que la del Google Alerts; cerco les paraules “cocina” i “española”, demano que se’m envii un e-mail setmanalment amb les millors notícies en espanyol sobre el tema (la pàgina, a diferència de l’eina de Google, no té l’opció de triar el país de procedència de les notícies).

M’envien un e-mail amb 10 titulars i l’opció d’accedir a la pàgina d’alertes per veure’n més. Alguns tracten sobre estudis i premis de la cuina a Espanya, d’altres sobre llibres que tracten el tema, hi ha tres resultats que parlen de temes no relacionats amb la cerca (per exemple, un dels tres titulars és “un nombre para el camote que genera confusiones” i parla sobre dificultats d’utilitzar el mot “batata”, que és un aliment però no ho trobo rellevant).

Dos exemples de les notícies rebudes són: Gastronomia (http://www.buenastareas.com/ensayos/Gastronomia/70491667.html), article que parla de plats típics espanyols.
Premios Alimentos de España 2014 (https://es.toluna.com/opinions/2056363/Premios-Alimentos-de-España-2014); en aquest cas rebo el mateix titular que a l’e-mail rebut per part del Google Alerts, però la notícia procedeix d’un blog, mentre que a l’alerta anterior procedia d’una pàgina dedicada a la gastronomia.

Amb els resultats de configurar aquesta alerta no estic tan satisfeta com amb la de Google Alerts, a banda que els resultats en aquest cas són menys precisos, també procedeixen de fonts menys fiables, per exemple, blogs o informació procedent de la pàgina Buenastareas.com.
Anna Jaén.

Advertisements
Activitat 11. Cercant informació sobre la cuina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s