A 17. Documentació

1.a. Compara el sistema de cerca de les hemeroteques de dos diaris (entenem per hemeroteca tant el buscador del diari com la secció anomenada “hemeroteca” si en té): un dels diaris ha de ser La Vanguardia i l’altre és d’elecció lliure (http://www.elmundo.es/elmundo/hemeroteca/) . Segueix la següent fitxa, explicant per a cada diari la situació de cada element d’anàlisi:

Fitxa d’anàlisi

Captura de pantalla 2015-05-06 a las 19.54.06

Després d’omplir la fitxa, quin diari consideres que és millor? per què? comenta-ho breument

Considero molt millor l’hemeroteca de La Vanguardia. El cercador és de molta ajuda i la d’El Mundo no en té.

Cal tenir en compte que no he comptat la versió digital del diari, en aquest cas per valorar-les m’hauria de basar en els continguts

1.b. Fes una mateixa cerca (o similar) en els dos diaris sobre un tema que tingui relació amb la temàtica del teu bloc. Indica l’equació de cerca, els filtres, el nombre de resultats obtinguts i selecciona i copia un resultat (títol, link i les primeres línies) obtingut a cada diari.

Cerca: León come gamba.

Al diari La Vanguardia apareixen sis versions de la notícia de diaris publicats en dies diferents.

En el cas de El Mundo, ofereix notícies de la versió digital del diari. Fent la cerca per la pàgina de l’hemeroteca cal conèixer el dia que va passar i buscar quan es devia publicar perquè s’ha de concretar si era al matí, al migdia o la tarda. S’hauria d’accedir a la pàgina digital del diari on sí que apareixen resultats específics.

2. Selecciona dues bases de dades de cinema i televisió (per exemple, IMDB i All Movie, o si vols, altres) i localitza la mateixa pel·lícula en cada base de dades (si pot ser, que tingui alguna relació amb la temàtica del teu blog).

Compara les dues fonts, seguint el teu criteri. Com a exemple, pots comparar la informació que ofereixen (per exemple, l’argument de la pel·lícula, fitxa tècnica, els comentaris o crítiques…), apartats del web, sistemes de cerca, etc.

Pel·lícula cercada: El Bulli: cooking in progress

IMDB: està valorada amb un 6’2 de mitjana amb les notes de 829 usuaris. Hi ha molta informació, hi ha dos arguments diferents i la fitxa tècnica és molt detallada.

All Movie: la valoració no s’entén. Sembla que no està valorada. Hi ha molt poca informació, l’argument és breu i la fitxa tècnica molt pobre.

3. Localitza a Flickr dues fotografies tenint en compte les següents condicions:

a.Una fotografia per publicar al teu blog que tingui alguna relació amb la temàtica del blog. Captura de pantalla de la imatge i posa el link (url)

(Clicant la imatge s’arriba a la font d’aquesta)

Captura de pantalla 2015-05-06 a las 19.56.43 Captura de pantalla 2015-05-06 a las 19.56.53

b. Imagina que treballes a una publicació digital comercial. Has de localitzar una imatge (sobre alguna temàtica relacionada amb el blog) para fer-la servir dins d’un vídeo. Captura de pantalla de la imatge i posa el link (url)

Captura de pantalla 2015-05-06 a las 19.57.03

Eulàlia Maspons i Anna Jaén.

Advertisements
A 17. Documentació

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s